Читај ми!

Изетбеговић: Прилика за обрачун с прошлошћу

Члан Председништва Босне и Херцеговине из реда бошњачког народа Бакир Изетбеговић каже да је добро што Војислав Шешељ поново покреће тему "велике Србије" јер је то прилика и да се "коначно Србија разрачуна са тим".

Иако изјаве лидера СРС о ширењу идеологије велике Србије не сматра ни посебно важним нити опасним за БиХ, Изетбеговић додаје да оне представљају и угрожавање суверенитета БиХ и оцењује да "све што је радио и говорио Шешељ, било је на тој линији", преноси Танјуг.

"Углавном, то трује читав регион, а пре свега опасно је за саму Србију. Доћи ће до једне катарзе, Шешељ ће, уствари, убрзати неке позитивне процесе разрачунавања са радикализом, јер с тиме Србија неће моћи напред", наводи Изетбеговић који очекује да се Србија "коначно обрачуна с тим реликтима прошлости".

Војислав Шешељ недавно је пуштен из Хашког трибунала на привремену слободу, због погоршаног здравственог стања, а пресуда му није изречена ни после 12 година проведених у притвору.

Лидер радикала је након повратка у Београд одржао митинг, подсећа агенција Фена и наводи да је "дао низ запаљивих изјава, од којих је у Хрватској посебно тешко примљено његово саопштење у коме је на годишњицу пада Вуковара честитао српским четницима ослобађање тог града".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара