Читај ми!

"Дан огорчености" против власти у Мађарској

Десетине хиљада људи протестовало је у Будимпешти и другим градовима Мађарске изражавајући огорченост због политике коју води десничарска влада премијера Виктора Орбана.

Испред мађарског парламента окупило се око 25.000 људи који су носили транспаренте са натписима "Не можемо да платимо толико пореза, колико ви можете да покрадете!". Демонстранти су, такође, узвикивали "Орбане, одлази!", преноси Танјуг.

"Не желимо да нас Орбан води ка Путину и Русији. Ми смо земља Европске уније и желимо да останемо у Европи, где и припадамо", изјавио је за АФП двадесетшестогодишњи студент Балинт Фаркаш.

Демонстрације у Будимпешти су биле најмасованије, а широм земље је одржано више од 20 протеста.

"Дан огорчености" је последњи у низу масовних уличних протеста, започетих прошлог месеца, након што је Орбанова Фидес партија предложила увођење пореза на Интернет.

Због масовних протеста и реакције љутих грађана, премијер Орбан је био приморан да одустане од такве идеје.

Такав Орбанов је прво значајније политичко повлачење од његовог поновног доласка на власт 2010. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво