Читај ми!

БиХ, више од 400 оптужених за ратне злочине

Тужилаштво БиХ у наредних неколико дана прећи ће бројку од 400 особа оптужених за ратне злочине, што је свакако значајан резултат у процесу кажњавања ратних злочина и успостављању владавине права.

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић састао се у Сарајеву с главним хашким тужиоцем Сержом Брамерцом и разговарали су о оптуженима за ратне злочине, јавља Танјуг.

На састанку је Салиховић упознао Брамерца са интензивним активностима Тужилаштва БиХ у раду на предметима ратних злочина, истакавши да су подигнуте оптужнице тог тела за ратне злочине у више од 80 одсто случајева резултирале осуђујућим пресудама што, како је рекао, говори о квалитету прикупљених доказа.

У овој години очекује се подизање оптужница против више од 100 оптужених, најавио је Салиховић, преноси агенција Фена.

Било је речи и о активностима на процесуирању предмета категорије 2 који су у фази истраге прослеђени Тужилаштву БиХ из Хашког трибунала, а Брамерц је информисан о подигнутим оптужницама у вези с тим предметима.

Ови предмети од изузетне су важности за извештај који Тужилаштво у Хагу подноси Савету безбедности УН, рекао је Брамерц, па је закључено да се ове активности морају одвијати с максималним интензитетом.

На састанку је било разговора и о регионалној сарадњи тужилаштава земаља региона, у напорима за што ефикасније процесуирање предмета ратних злочина, као и активностима које Тужилаштво БиХ предузима у процесу тражења и идентификације несталих особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво