Читај ми!

Сахрањен Сулејман Тихић

Председник Странке демократске акције БиХ Сулејман Тихић сахрањен је у родном Босанском Шамцу. Преминуо је пре два дана у 63. години.

Сулејман Тихић је сахрањен у дворишту џамије Азизија у Шамцу уз највише војне почасти, преноси Танјуг.

Сахрани је присуствовало неколико хиљада грађана и званичника из Шамца и целе БиХ, међу којима и председник Републике Српске Милорад Додик, пренела је РТРС.

"Тихић је био добар човек и имао је јак карактер", рекао је Додик новинарима.

Претходно је у Сарајеву уприличен верски обред који је предводио поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, као и комеморација у седишту државног парламента.

Председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је на комеморацији да је Тихић био "упоран и храбар борац за истину и правду" и да никада није делио људе по националној припадности.

Посланик Савеза независних социјалдемократа Сташа Кошарац рекао је да је Тихић био један од ретких политичких лидера у БиХ чије су речи пажљиво слушали и поштовали сви, па и они који се с његовим политичким ставовима нису слагали, пренела је Хина.

Тихић је преминуо у Клиничком центру у Сарајеву у четвртак увече, где је смештен због компликација узрокованих туморским метастазама.

На челу СДА био је од 2001. године када је на тој функцији заменио Алију Изетбеговића.

Од 2002. до 2006. године био је на позицији бошњачког члана председништва БиХ.

Тихић је већ дуго због тешке болести био одсутан из политичког живота, а прошле године је оперисан у Немачкој.

Рођен 26. новембра 1951. године у Босанском Шамцу. Правни факултет у Сарајеву је завршио 1975. године након чега је радио као судија и јавни тужилац у родном граду, а неколико година се бавио и адвокатуром.

Био је члан Странке демократске акције БиХ од њеног оснивања 1990. године. Изабран је за председника СДА на Трећем Конгресу странке 2001. године, као и на наредна два конгреса 2005. и 2011. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво