Читај ми!

Јашаревић пребачен у Зеницу

Мевлид Јашаревић, осуђен због теороризма, пребачен је из притворске јединице Суда БиХ на издржавање казне у КПЗ Зеница. Јашаревић издржава казну попут осталих затвореника, без посебног режима.

Новопазарац Мевлид Јашаревић, који је правоснажно осуђен на 15 година затвора због напада на америчку амбасаду у Сарајеву 28. октобра 2011, пребачен је из притворске јединице Суда БиХ на издржавање казне у Казнено-поправни завод Зеница, пише Дневни аваз.

Иако је Јашаревићу Тужилаштво БиХ доказало кривично дело тероризам, он, како наводи сарајевски дневник, казну издржава попут осталих затвореника у КПЗ-у Зеница и у његовом случају се не спроводи никакав посебан режим.

Из извора упознатог с околностима под којима Јашаревић служи казну, лист сазнаје да је он остао при одлуци да иступи из вехабијског покрета и да и даље редовно брије браду којом је раније показивао оданост идеологији, а чак се и не дружи с припадницима тог покрета у зеничком затвору, него с другим затвореницима.

У међувремену, Уставни суд БиХ, како је за Аваз потврдио Јашаревићев адвокат Сенад Дуповац, примио је апелацију коју је адвокат поднео жалећи се на повреду Европске конвенције о правичном суђењу у случају његовог клијента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво