Судар трамваја у Сарајеву, 50 повређених

Два трамваја се сударила код Техничке школе у Сарајеву. Повређено скоро 50 особа, које су превезене у болнице. Узрок судара непознат. Сумња се на неисправност скретнице.

У Сарајеву су се код Техничке школе око 14 сати сударила два трамваја. Према информацијама МУП-а Кантона Сарајево, повређено је близу 50 особа, преноси портал Klix.ba.

Трамвај који је ишао са Башчаршије према Илиџи сударио се са трамвајем који се кретао из правца Илиџе. На место несреће стигло је више екипа Хитне помоћи и полиције.

Портпарол сарајевске полиције Ирфан Нефић потврдио је да су повређени возилима Хитне помоћи превезени у болнице.

"О узроцима несреће још не можемо да говоримо. Након увиђаја имаћемо више информација. Обавештен је дежурни тужилац Тужилаштва КС, а ангажован је и судски вештак саобраћајне струке", рекао је Нефић.

Неки путницу су превезени у Општу болницу "Прим. др Абдулах Накаш", где им је указана лекарска помоћ.

"Примили смо 12 особа, међу којима и једно дете. Сви су лакше повређени, а једно дете је због повреда главе превезено у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Сви наши лекари су мобилисани и помажу пацијентима", изјавила је Јасна Дучић из Опште болнице. 

Већи број путника је превезен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

"У КЦУС је примљено 28 путника, којима су констатоване повреде у виду фрактура, контузија, посекотина и удараца. Нико није животно угрожен", изјавила је портпаролка КЦУС-а Селма Мулић.

Међу повређенима су две жене које су возиле трамваје.

Узрок судара трамваја је засад непотврђен, али се сумња на неисправност скретнице, преноси тај портал.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво