Читај ми!

Турска обуставила блокаду бугарске границе

Колона дуга 25 километара, у којој је око 150 камиона из Србије, полако се смањује, након што је Турска обуставила блокаду бугарске границе за камионе.

Блокада граничних прелаза између Бугарске и Турске за прелазак тешких теретних возила је укинута са турске стране, па је полако почела да се смањује колона турских камиона са бугарске стране границе, изјавио је заменик челника бугарског Удружења синдиката у друмском саобраћају (БАСАТ) Петко Ангелов.

Колона је била дуга 25 километара, у којој је око 150 камиона из Србије. Турски камиони су јуче блокирали гранични прелаз "Капетан Андрејево" у знак протеста против детаљних провера које су вршиле бугарске пограничне власти, објавио је бугарски сајт Новините.

Ангелов је истакао да са бугарске стране нема препрека за прелазак границе.

Раније су представници БАСАТ-а оценили да су турски захтеви за обуставу детаљних провера њихових камиона и возача безумни.

Турска је са своје стране такође затворила границу са Бугарском пошто су њихови царински органи затражили од званичне Софије да укине провере турских камиона који из Бугарске улазе у Турску.

Као одговор на то, Бугарска је затражила од Турске да почне строго да поштује међународне споразуме о друмском транспорту робе.

Бугарски аутопревозници од 1. септембра морају да плате накнаду од 3.000 евра како би добили дозволу турске царине за улазак у земљу.

Званични став Бугарске је да увођење те накнаде представља кршење бугарско-турског споразума о друмском саобраћају и да бугарски аутопревозници не треба да плаћају ту накнаду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво