Читај ми!

Јосиповић: Подршка региону на путу ка ЕУ

Хрватска ће наставити да се залаже за интеграцију земаља бивше Југославије у ЕУ, јер је то не само хрватски, већи и европски стратешки интерес, изјавио је у Скопљу хрватски председник Иво Јосиповић.

Председник Хрватске Иво Јосиповић поручо је у Скопљу да ће Хрватска наставити да се залаже за интеграцију земаља бивше Југославије у ЕУ.

"Стратешки је интерес не само Хрватске, него и целе Европске уније да Европа буде цела, да све оне земље које историјски и културно и економски припадају Европи, то постану и у формалном смислу", рекао је Јосиповић након састанка с македонским колегом Ђорђом Ивановим.

Иванов је, на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је са Јосиповићем разговарао о томе шта би Хрватска могла да учини за кретање региона према ЕУ, истичући да би томе могла да допринесе хрватско-словеначка иницијатива "Брдо процес".

"Надам се да ће процесом 'Брдо' две бивше југословенске републике које су постале чланице Европске уније помоћи да и друге земље региона уђу у ЕУ", рекао је Иванов, пренела је Хина.

Јосиповић је подсетио да је на самиту лидера региона на Брду код Крања у јулу учествовао и француски председник Франсоа Оланд, истичући да се на идућем састанку у Загребу очекују "најистакнутији лидери из Европе", али није споменуо ниједно име.

Јосиповић посетом Скопљу наставља четвородневну балканску турнеју, током које је у уторак био у Црној Гори, а од четвртка ће бити у дводневној, првој званичној посети Косову.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво