Читај ми!

Eксхумација жртава "Олује“ у Задру

На Градском гробљу у Задру почело ископавање посмртних остатака Срба убијених у акцији "Олуја". Ексхумација ће трајати шест дана.

Надлежни органи Хрватске почели су на Градском гробљу у Задру ексхумацију посмртних остатака жртава српске националности које су убијене у војно полицијској акцији "Олуја", саопштила је Комисија Владе Србије за нестала лица.

Како се наводи, очекује се да ће процес ексхумације на овом гробљу трајати око шест радних дана, а од свих ексхумираних посмртних остатака биће узети узорци ради идентификације методом ДНК анализе.

Овим се наставља процес ексхумација гробница у региону северне Далмације у којима су покопане жртве страдале у акцији хрватске војске и полиције "Олуја", који је почео 2001. године ексхумацијама на градском гробљу у Книну, где су извађени посмртни остаци 301 жртве.

"Процес је настављен ексхумацијом 31 посмртних остатака на гробљу Света Мара у Шибенику у новембру 2012. године, а идентификовани су и породицама предати посмртни остаци 254 лица. Наставак ексхумација је од посебног значаја за породице несталих лица, које годинама покушавају да пронађу и достојно сахране посмртне остатке својих најближих", поручује се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво