Читај ми!

Потврђена казна за злочин у Паулин Двору

Хрватски Врховни суд потврдио пресуду против бившег припадника хрватске војске Енеса Витешкића, који је због ратног злочина против српских цивила у Паулин Двору осуђен на 11 година затвора.

Врховни суд Хрватске потврдио је пресуду осијечког суда против бившег припадника хрватске војске Енеса Витешкића, који је због ратног злочина против српских цивила у Паулин Двору 1991. године осуђен на 11 година затвора, саопштио је Жупанијски суд у Осијеку.

Врховни суд је одбацио жалбе тужилаштва и одбране као неосноване и тако потврдио првостепену пресуду коју је Витешкићу у мају 2012. године изрекао осјечки суд.

Други оптужени у том поступку Никола Иванковић од раније се налази на издржавању 15-годишње затворске казне.

Оптужница је теретила Иванковића и Витешкића да су као припадници 130. бригаде хрватске војске, с више непознатих починитеља, децембра 1991. године у једној кући у Паулин Двору из освете убили 18 мештана српске националности.

Витешкићу се три пута судило за ратни злочин у Паулин Двору, а у прва два поступка, 2004. и 2007, био је неправоснажно ослобођен кривице.

Врховни суд је због погрешно утврђеног чињеничног стања и потребе додатног разматрања доказа оба пута вратио предмет на ново поступање осијечком суду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво