Читај ми!

Уставни суд одбацио жалбу Лекића

Одбачена као неоснована жалба Изборног штаба Миодрага Лекића Уставном суду Црне Горе на одлуку Државне изборне комисије да не прихвати њихове приговоре на регуларност председничких избора. У Подгорици сутра протест опозиције поводом, како је саопштено, крађе на председничким изборима.

Уставни суд Црне Горе одбацио је жалбу Изборног штаба Миодрага Лекића на одлуку Државне изборне комисија да не прихвати њихове приговоре на регуларност председничких избора.

У саопштењу Уставног суда се наводи да је жалба Лекићевог Изборног штаба одбијена као неоснована.

Уставни суд Црне Горе је последња правна инстанца којој је Лекић могао да се жали на регуларност председничких избора.

ДИК је раније саопштио да је, према прелиминарним резултатима, кандидат Демократске партије социјалиста Филип Вујановић победио на изборима, јер је за њега гласало 161.940 бирача или 51,21 одсто, а за Лекића 154.290 или 48,79 одсто.

Лекић је, међутим, према подацима његовог Изборног штаба, освојио 50,5 одсто гласова, а Вујановић 49,5.

У Подгорици ће сутра бити одржан протест опозиције поводом, како је саопштено, крађе на председничким изборима. Организатори протеста, како је најављено, тражиће поништење избора одржаних 7. априла, као и измене изборног законодавства како би се спречиле нерегуларности.

Лекић је истакао да се ради о грађанском скупу, који треба да протекне у цивилизованој и мирној атмосфери.

Вујановић је раније данас рекао да је његова победа на председничким изборима очигледна и да су је потврдиле све државне иснтитуције, као и међународни посматрачи, истакавши да су избори завршени.

Црногорски премијер Мило Ђукановић рекао је раније да најављени опозициони протести, поводом председничких избора, неће угрозити стабилност Црне Горе и њен европски пут.

Ђукановић је оптужио опозицију да жели да недемократским средствима пребрише оно што је израз демократске воље грађана Црне Горе на председничким изборима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се