Читај ми!

Додик: Нова Влада РС у наредних 10 дана

Четири или пет министара из садашњег сазива Владе РС биће замењено, а сам избор нове Владе биће завршен у наредних седам до 10 дана, најавио председник Републике Српске Милорад Додик.

Председник Републике Српске и Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је да ће четири или пет министара из садашњег сазива Владе РС бити замењено и да ће цела процедура, укључујући и избор нове Владе, бити завршена у наредних седам до десет дана.

"Ићи ће се на нови састав Владе, а то подразумева процедуру предлагања мандатара, сазивање седнице и рад самог парламента. Сматрам да ће то у року од седам до десет дана све бити завршено", рекао је Додик новинарима у Теслићу.

Додик је најавио да ће са премијером Александром Џомбићем у понедељак договорити разговор и рекао да "постоји спремност свих да на један цивилизован и колегијалан начин решимо неке проблеме и дамо нову снагу".

Додик је рекао да ће се, поред владајуће коалиције, разговарати са још неким партијама које су заступљене у парламенту и њиховој способности да се укључе и побољшају посланички капацитет СНСД-а.

У Бањалуци је о томе говорио и потпредседник СНСД-а Игор Радојичић који је на конференцији за новинаре рекао да у врху СНСД-а постоји већинско мишљење да су у извршној власти потребни нови људи, укључујући и поједина јавна предузећа, установе и институције Републике Српске.

Радојичић је додао да је циљ промена да се одговори на економску кризу и да извршна власт оствари максимум, и нагласио да он није у опцији за функцију премијера, пренели су бањалучки медији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се