Читај ми!

Медијски мрак, увод у недељу штрајкова

Пред сутрашњи генерални штрајк, грчки новинари обуставили рад. Саобраћај у Атини у колапсу, јер због штрајка не ради метро, а и таксисти штрајкују. Влада данас предстила нови пакет штедње, о којем ће Парламент морати да се изјасни у среду.

Новинари су данас отворили недељу штрајкова у Грчкој, уочи представљања новог владиног пакета штедње грчким парламентарцима.

У Грчкој влада медијски мрак пошто су новинари штампаних и електронских медија ступили у 24-часовни штрајк, дан уочи генералног штрајка у организацији главних грчких синдиката јавног и приватног сектора.

Обустави рада новинарима су се придружили и транспортни радници па је метро у Атини затворен, таксисти су ступили у штрајк и само једна трамвајска линија обрће се у престоници што озбиљно ремети саобраћај, пренела је агенција АФП.

Главни грчки синдикати јавног и приватног сектора најавили су 48-сатни штрајк против владиног предлога и да је у плану протестна шетња центром Атине.

Синдикат државне електродистрибуције ДЕИ најавио је улазак у генерални штрајк од вечерас, а синдикати ГСЕЕ и приватни синдикат АДЕДИ придружују се општој обустави рада у уторак и среду.

Очекује се да ће се возачи аутобуса придружити штрајку у уторак чиме ће бити у потпуности обустављен јавни превоз у Атини, а биће заустављене и трајектне линије с околним острвима у наредних 48 сати.

Три сата обуставе рада за сутра је такође најављено од контролора летења.

Грчка Влада представила Парламенту нови пакет штедње, предлог који мора да добије подршку грчких посланика, пред најављену седмицу штрајкова широм земље.

Парламент би требало да гласа у среду о предлогу пакета штедње вредном 13,5 милијарди евра који се односи на смањење трошкова и повећање пореза уз мере које би олакшале предузећима запошљавање и отпуштање радника, пренела је агенција Ројтерс.

Усвајање предлога реформи и буџета за 2013. од пресудног је значаја за деблокирање 31,5 милијарди евра помоћи Међународног монетарног фонда и Европске уније за спасавање грчке привреде, који је "на чекању" од маја ове године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво