Читај ми!

Поплаве у Истри, први снег на Влашићу

Због кише, поплаве и хаос у саобраћају у Пули и Ријеци. У центру Пуле вода до колена. На Влашићу у БиХ ноћас пао први снег, у осталим деловима те земље јака киша.

Обилна киша која је синоћ падала на подручју Пуле и Ријеке изазвала је поплаве и хаос у саобраћају у та два града у Хрватској.

Локални медији јавили су да су бујице воде поплавиле многе путеве и објекте у центру Пуле.

Бујице воде у Пули поплавиле се многе путеве и објекте, а локални медији јављају да је вода на улицама била до колена људи.

Ватрогасци су синоћ морали да интервенишу најмање 30 пута, јер је вода поплавила бројне куће и угоститељске објекте.

Киша и снажан ветар захватили су већи део јужне Истре, а слична ситуација поново је, као и пре недељу дана, задесила Ријеку.

У Ријеци су ватрогасци синоћ имали неколико десетина интервенција због обилне кише која је поновно поплавила улице, куће и угоститељске објекте.

Снег у БиХ

На планини Влашић у Босни и Херцеговини, у средњој Босни током ноћи је пало неколико центиметара снега, док је у другим деловима Босне и Херцеговине падала киша.

Тамошњи медији јављају да Федерални хидрометеоролошки завод има незваничну информацију да је снег пао током ноћи на Влашићу, али да на тој планини немају станицу како би имали и званичне податке.

Широм Босне и Херцеговине падала је киша, а највише падавина забележено је у Требињу – 47 литара по квадратном метру, а нешто мање у Билећи, Бихаћу и Стоцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се