Протести у Солуну

Због нових мера штедње које укључују смањивање плата и пензија, хиљаде Грка протестовало у Солуну. Демонстранти палили заставе ЕУ и бацали лубенице и брескве у знак подршке пољопривреди.

На хиљаде Грка протестовало је у Солуну због нових мера штедње, које укључују смањивање плата и пензија, што захтевају међународни кредитори у замену за помоћ како би се спречио банкрот државе.

Демонстрације, на којима је учествовало око 150.000 чланова синдиката и левичара, су први велики протест против пакета штедње од близу 12 милијарди евра, пренео је Ројтерс.

Премијер Антонис Самарас припремио је нове мере штедње како би умирио инспекторе ЕУ и MМФ, који су стигли јуче у Атину да би сачинили извештај о напретку Грчке у реформама.

Неки демонстранти спалили су заставе ЕУ, док су неки бацали лубенице и брескве у знак подршке пољопривредницима.

Али, упркос тим изгредима, демонстрације су протекле мирно, а пратило их је око 3.500 полицајаца.

Грчка пролази кроз највећу послератну економску кризу, сваки четврти запослени је остао без посла, а на хиљаде предузећа је позатварано.

Наредних дана, током посете представника ЕУ, MМФ и Европске централне банке, очекује се серија протеста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво