Читај ми!

Букте пожари дуж хрватске обале

На више места дуж обале Хрватске и даље букте пожари. Најкритичније код Дубровника и Скрадина, где се ватра примакла кућама. Ватрогасцима помаже војска.

Више пожара букти дуж хрватске обале. Најкритичније је код Дубровника и Скрадина где се ватра примакла кућама, због чега је на десетине људи евакуисано.

Пожар код места Сонковић код Скрадина, у шибенско-книнској жупанији, угрозио је три насеља због чега је евакуисано око 30 људи, али су њихове куће одбрањене од ватрене стихије.

Укупно 88 ватрогасаца и 29 ватрогасних возила уз помоћ једног "канадера" и два ваздушна трактора гасило је јуче пожар, а јутрос им је у помоћ притекло и 50 припадника Хрватске војске.

И даље је активан пожар код Плоча, на подручју Комина-Куле Норинске. Јуче су га гасила три "канадера" и два хеликоптера, ватрогасци из Сплита и полуострва Пељешца, као и 29 припадника Хрватске војске.

Током ноћи као помоћ је стигло 39 ватрогасаца и 7 ватрогасних возила из Вараждина, Међимурја и Хрватског загорја, а јутрос и "канадер" и 71 припадник војске.

Пожар близу Дубровника, код места Мокошице, још није угашен. Ватрогасци дежурају на згаришту пожара на подручју Жупе Дубровачке, уз границу са Босном и Херцеговином.

На подручју Задра ватрогасци су гасили пожар код Вукшић - Пристега који је и даље активан, у подручју за које се сумња да има мина. И пожар код Бенковца, који је избио јуче послеподне, још увек гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво