Читај ми!

Лекић на челу Демократског фронта

Црној Гори су потребне корените промене, поручио у Подгорици Миодраг Лекић, који је од данас и званично на челу опозиционог Демократског фронта. Формирано је језгро које ће пред грађане изаћи са или без СНП-а, рекао Лекић.

У Подгорици је формиран Демократски фронт, а на челу тог опозиционог савеза, којег за сада чине Нова српска демократија и Покрет за промене, налазиће се бивши шеф црногорске дипломатије и амбасадор СРЈ у Риму Миодраг Лекић.

Лекић је, на конференцији за новинаре у Подгорици, рекао да је одлучио да се активно ангажује на црногорској политичкој сцени, јер су тој држави потребне корените промене.

Миодраг Лекић ће, како је најављено, бити носилац изборне листе Демократског фронта и председнички кандидат тог новоформираног опозиционог савеза.

Демократски фронт, према речима Лекића, поред НОВЕ и ПЗП-а, биће отворен и за остале политичке субјекте у Црној Гори.

"У наредним данима надам се бројнијем саставу, јер имамо таквих најава", рекао је Лекић, пише лист Вијести. Лекић, међутим, није могао да прецизира ко ће све од значајнијих појединаца приступити Фронту, најављујући да ће се сутра знати више детаља.

Најјача опозициона странка Социјалистичка народна партија још се није експлицитно изјаснила о приступању Демократском фронту, а Лекић каже да са СНП-ом још није разговарао.

"Мислим да они сами треба да донесу одлуку и да преузму одгворност", истакао је Лекић и додао да је формирано језгро које ће пред грађане изаћи са или без СНП-а.

Лидер Нове Андрија Мандић је, говорећи о Лекићу, истакао да је реч о човеку "око којег ће се сабрати све странке и појединци који желе да мењају Црну Гору". "Један од циљева Фронта ће бити међунационално помирење и борба против организованог криминала и корупције", рекао је Мандић.

Председник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић је нагласио да формирање Фронта не значи формирање политичке партије или борбу за фотеље и власт.

"Желимо из корена да мењамо друштво. Нећемо оклевати да убеђујемо грађане да промене негативан ток историје. Заједнички идеал за нову Црну Гору је вредан сваке жртве", рекао је Медојевић, поручујући да није патриотизам ставити десну руку на срце, а леву у џеп грађана.

Скупштина Црне Горе расправљаће у четвртак, 26. јула о иницијативи владајуће коалиције за скраћење мандата актуелном сазиву парламента, што је предуслов за расписивање ванредних избора, који ће се највероватније одржати средином октобра.

Као главни термини за парламентарне изборе у црногорској јавности фигурирају 14. и 21. октобар. Коначно реч о томе када ће одржани парламентарни избори даће шеф државе Филип Вујановић, пошто је његова уставна надлежност да одреди термин гласања.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво