Читај ми!

Регион у борби са ватром

Више од 24 сата хрватски ватрогасци се боре са пожарима на северном приморју. Најкритичније на подручју Брибира и Новог Винодолског. У пожару код македонског града Струмице двојица погинула, а дванаест особа је повређено.

Неколико стотина хрватских ватрогасаца целу ноћ се борило с пожаром који је јуче букнуо код места Селце и Цриквеница, али су успели да га ставе под контролу. Ватрогасцима су данас у помоћ стигли и канадери.

Међутим, муке задају нови пожари који су избили у Брибиру и Новом Винодолском. Куће и људи нису у опасности, али посао ватрогасцима и даље отежава бура. У гашењу учествује око 350 ватрогасаца из целе земље. Пожар се јутрос мало смирио, али га је поново распламсао јак ветар.

Након јучерашње борбе са ватром у Селцу, саобраћај на Јадранској магистрали код тог места поново је отворен, а у том подручју су неко време биле прекинуте струја и телефонске линије.

Више од 1.000 туриста из кампова и објекта Црвеног крста јуче је евакуисано, а многи су и сами отишли због ватре и дима.

На месту пожара ноћас су били министар полиције Ранко Остојић, шеф Државне управе за заштиту и спасавање Јадран Перинић и шеф ватрогасаца Хрватске Славко Туцаковић.

Они су Цриквеници су с осталим представницима надлежних служби одржали седницу штаба заштите и спасавања града Цриквенице.

Спортска дворана била је припремљена за пријем људи у случају евакуације и одмор ватрогасаца, али до тога током ноћи није дошло.

Иако се испрва мислило да је пожар у месту Селце букнуо у дворишту породичне куће приликом спаљивања корова, полиција је установила да је пожар настао на ненасељеном подручју.

Додатни проблем ватрогасцима код Селца створио је и нови пожар који је ноћас букнуо уз пругу око Шкрљева, изнад Ријеке и тамо је упућено око 40 ватрогасаца са 12 возила.

Приликом гашења пожара у Мошћеничкој Драги код Опатије јуче је од инфаркта умро један ватрогасац, што је прва овогодишња жртва међу ватрогасцима.

Јуче је горело на још десетак места дуж обале Јадрана, али су до јутрос сви угашени или су под контролом. Горело је у близини Медулина, код Пуле, на подручју Задра, Шибеника, Сплита, као и на острву Мљет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво