Читај ми!

Нови детаљи о бомбашу из Бургаса

Нападач на аутобус са израелским туристима у Бургасу дошао је из Румуније, имао сапутницу и пристојно је говорио руски, наводе бугарски медији. Полиција сумња да је нападач имао барем једног саучесника.

Бомбаш самоубица, који од одговоран за прошлонедељни напад на аутобус са израелским туристима у Бугарској, дошао је из суседне Румуније, пристојно је говорио руски и имао је сапутницу, пишу бугарски медији, а преноси АФП.

Према речима истражитеља који воде истрагу о нападу на аутобус, нападач је најмање један дан пре бомбашког напада боравио у једном хотелу у Варни, где је за собом оставио "биолошке доказе".

Полиција трага за женом за коју се верује да је са бомбашем одсела у хотелу "Перфект" у Варни, јер сумњају да је она била повезана са другим мушкарцем, саучесником бомбаша, наводи дневник Труд, цитирајући неименоване изворе.

Лист преноси речи једног таксисте који тврди да је возио бомбаша из Равде и Поморја, два градића северно од Бургаса, дан пре напада. Он је рекао да је нападач пристојно говорио руски.

Бугарске власти не износе детаље у вези са истрагом, већ су само навеле да верују да је бомбаш имао око 36 година, лажну америчку возачку дозволу, да није бугарски држављанин и да је био у земљи "не мање од четири дана".

Лекари су у недељу саопштили да аутопсија тела бомбаша самоубице, осумњиченог за напад у Бургасу, показује да се он разликује од, како су тврдили очевици, мушкарца "арапског изгледа".

Докторка Галина Милева је после аутопсије тела бомбаша рекла бугарској телевизији БНТ да је реч о мушкарцу "белог лица, светлих очију и веома густе браон косе", а да су "кости лица разнете у експлозији", пренео је АФП.

Према сведочењу очедвидаца, човек који је хтео да изнајми аутомобил имао је скоро обријану главу и "личио је на Арапина". Због тога, истражитељи сумњају да је нападач имао барем једног саучесника.

Полиција сумња да је саучесник покушао да изнајми аутомобил вече пре напада.

Катја Касабова, новинарка и једна од уредница интернет сајта besove.bg, на којем су емитовани први снимци напада, рекла је да "није сигурно" да је нападач самоубица иста особа која је покушала да изнајми аутомобил.

У експлозији која се догодила 18. јула на аеродрому бугарског црноморског летовалишта Бургас поред нападача погинуло је шест особа, међу којима пет Израелаца, а живот је изгубио и возач аутобуса, Бугарин муслиманске вере.

Израел је за најсмртоноснији напад на своје грађане у иностранству од 2004. године оптужио Иран и либанску паравојну формацију Хезболах, који су порекли умешаност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво