Читај ми!

Пресуде за напад на уредника "Вијести"

Основни суд у Подгорици казнио Миљана Мугошу, сина градоначелника Подгорице, на шест месеци затвора, две године условно, због напада на уредника подгоричких "Вијести" Михаила Јововића. Јововић ослобођен оптужбе за наношење повреда градоначелниковом возачу.

Миљана Мугошу, сина градоначелника Подгорице, Основни суд у Подгорици осудио је на шест месеци затвора, две године условно, због напада на уредника подгоричких Вијести Михаила Јововића у августу 2009. године у Подгорици.

Суд је утврдио да је Миљан Мугоша тешко повредио Јововића у инциденту у центру Подгорице, од чега је уреднику Вијести пукла бубна опна. Суд је истовремено ослободио оптужбе уредника Јововића, кога је тужилаштво теретило да је током инцидента лакше повредио градоначелниковог возача Драгана Радоњића.

У инциденту 5. септембра 2009. године у једној од најпрометнијих улица у Подгорици Миљан Мугоша и његов отац, градоначелник Подгорице Миомир Мугоша, напали су новинара и фоторепортера Вијести.

Код пресуде Миљану Мугоши, суд је одбацио његове наводе да је напао Јововића у нужној одбрани и казнио га је на шест месеци затвора, у који неће отићи уколико у наредне две године не понови исто кривично дело, наношење тешке телесне повреде.

Ослобађајући оптужбе Јововића суд је позивајући се на налазе судских вештака, установио да повреда градоначелниковог возача није могла настати ударцем шаке, стиснуте песнице, лакта или колена.

Суд је у образложењу пресуде, констатовао да је Миљан Мугоша променио првобитни исказ да је видео Јововића како удара возача.

Мугошин бранилац Небојша Мараш, новинарима је по саопштавању пресуде рекао да се после Миљановог признања да је ударио Јововића, могло очекивати да суд донесе ослобађајућу пресуду за уредника Вијести.

Мараш је рекао да је незадовољан пресудом, јер суд није прихватио став одбране да је повреда нанета "у прекорачењу нужне одбране", због чега је најавио жалбу. Данашња пресуда показала је "ко је три године лагао, а ко је говорио истину", рекао је Јововић и додао да је "то је први знак да нешто мора да се мења".

Јововић је истакао да очекује од државе да сада покрене поступак, јер "правда није задовољена" и подсетио да је у завршној речи поднео кривичну пријаву против више особа, међу којима су отац и син Мугоша, њихов возач, државни тужилац, као и полицајац и лекар који су, како тврди, лагали.

Против градоначелника није вођен кривични поступак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво