Читај ми!

Москва: Код Лавова уништено складиште оружја добијеног од НАТО-а, Кијев: Непожњевено око 2,4 милиона хектара зимских усева

Сто дванаести дан рата у Украјини. Главне борбе воде се на подручју Северодоњецка и Славјанска. Украјинци тврде да се још око 500 цивила крије у хемијској фабрици "Азот". Руско министарство најавило је за данас отварање хуманитарног коридора за евакуацију цивила из те фабрике.

Главне борбе воде се на подручју Северодоњецка и Славјанска. Украјинци, који још пружају отпор, признају да Руси контролишу већи део Северодоњецка. Оптужују их да су уништавањем сва три моста прекинули путеве евакуације из тог стратешки важног града. 

Украјинци тврде да се још око 500 цивила крије у хемијској фабрици "Азот". Руско министарство најавило је за данас отварање хуманитарног коридора за цивиле из те фабрике и позвало украјинске снаге да данас положе оружје.

Украјински председник Володимир Зеленски понаваља да његова војска има довољно муниције и оружја, али да им је преко потребно више оружја дугог домета. На листи захтева налази се: 1.000 хаубица, 500 тенкова, 300 вишецевних ракетних система, 2.000 оклопних возила и 1.000 дронова.

Турска је саопштила да је спремна да блокира пријем Шведске и Финске у чланство у НАТО-у на дуже од годину дана уколико не добије задовољавајуће гаранције да су две нордијске земље спремне да реше питање подршке курдским групама које Анкара сматра терористичким организацијама.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво