Читај ми!

Абрамович имао симптоме тровања током мировних преговора у Кијеву

Роман Абрамович имао је симптоме тровања током мировних преговора у Кијеву раније овог месеца, рекао је за Би-Би-Си извор близак руском милијардеру (напомена: у првој верзији вести Би-Би-Си је навео да је изјаву дао његов портпарол).

Волстрит џорнал јавио је данас, позивајући се на упућене изворе, да су Роман Абрамович и украјински преговарачи имали симптоме тровања након састанка у Кијеву раније овог месеца.

Према писању овог листа, од симптома су забележили црвенило очију, константно и болно сузење очију, као и љуштење коже на лицу и на длановима. Волстрит џорнал је навео и да су се Абрамович и остали преговарачи од онда опоравили.

Лист је, цитирајући експерте, објавио и да доза токсина које су примили није угрозила њихове животе и да је "највероватније требало да уплаши жртве, пре него да им нанесе трајну штету". Према писању листа, жртве нису знале ко би могао да стоји иза напада.

Украјински преговарач Михаило Подољак рекао је, коментаришући овај случај, да постоји "много спекулација и теорија завере", док је други преговарач Рустем Умеров позвао људе да "не верују непровереним информацијама".

Ројтерс је објавио и изјаву једног америчког званичника упознатог са случајем, који је рекао да су симптоми које су имали Абрамович и други преговарачи били последица околине, а не тровања.

Кремљ је раније потврдио да је Абрамович имао улогу на почетку мировних преговора, али да је процес сада у рукама преговарачких тимова.

Абрамович је, према писању Тајмса, у више наврата својим приватним авионом из Истанбула прелетао Црно море на путу ка Кијеву и Москви преносећи поруке двојице председника чије се земље налазе у рату. 

Он је међу руским олигарсима који су се нашли под санкцијама Запада. Почетком марта донео је одлуку да прода фудбалски клуб Челси.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво