Читај ми!

Роман Абрамович званично продаје Челси

Након што се номинално повукао из руководеће структуре лондонског клуба, а потом и после неколи дана спекулација о могућности потпуне продаје, у среду је постало јасно да Фудбалски клуб Челси добија новог власника.

Услед сукоба у Украјини, као и санкција које земље широм света (Велика Британија и њена влада често истичу како су управо они ти који у томе предњаче) уводе припадницима владајуће елите Русије као и олигарсима блиским власти, Роман Абрамович је одлучио да прода Челси.

У званичној изјави, објављеној на сајту клуба са Стамфорд Бриџа, Абрамович, који иначе није често давао интервјуе док је био у клубу, истакао је да продаја неће бити брза, као и да ”не очекује да ико отплати дугове клуба”.

”Желим да одговорим на наводе у медијима који су постојали претходних дана, а у вези са мојим статусом у Челсију. Увек сам доносио одлуке мислећи на добробит клуба. У овим околностима, сходно томе, одлучио сам да продам клуб. Управо то је, верујем, интерес Челсија, његових запослених и његових навијача”, наводи се у саопштењу.

Абрамович је купио Челси 2003. године за нешто више од 140 милиона фунти. Клуб је у том периоду освојио, између бројних других трофеја, две Лиге шампиона.

Швајцарски бизнисмен Хансјоерг Вис објавио је, са своје стране, да су га Абрамовичеви представници контактирали са понудом да купи клуб.

”Абрамович продаје своје виле у Енглеској, као и клуб. Ја, као и још троје људи, имамо конкакт са њим, а све у жељи да ми будемо наредни власници”, рекао је Вис, а пренео ”Блик”.

Сер Џим Ретклиф, најбогатији Британац, такође је износио интересовање да клупи Челси.

Један од потенцијалних проблема са којима се суочава потенцијални будући власник јесте и чињеница да клубу предстоји реновирање стадиона (које укључује рушење једне трибине и подизања капацитета за 50 одсто, дакле са више од 40.000 на више од 60.000 седишта).

Власник клуба није и власник стадиона, што доноси бројне, наравно потенцијалне, потешкоће. 

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара