Читај ми!

Зеленски жели размену свих заробљеника; Амерички разарач упловио у Гдањск

Тридесет други дан рата у Украјини. Володимир Зеленски рекао је да жели размену свих заробљеника, као и да је спреман да преговара о неутралном статусу, али не и о "демилитаризацији" и "денацификацији". УН саопштиле да је од почетка рата у Украјини погинуло најмање 1.119 цивила. Букте шумски пожари у околини Чернобиља, каже украјинска комесарка. Тешка хуманитарна ситуација у Чернигову. Кијев и Москва наставиће преговоре у Турској.

Амерички председник Џозеф Бајден био је у Пољској где се састао са пољским званичницима, али и украјинским министрима.

Из Варшаве је поручио да Владимира Путина треба сменити, али је Бела кућа реаговала појаснивши да је "председник желео да каже да не треба дозволити Путину да спроводи силу над својим комшијама и у региону". 

Током јучерашњег дана евакуисано је више од 5.200 људи, од којих више од 4.000 из опкољеног Маријупоља.

Градоначелник Лавова рекао је да је неколико ракетних напада изведено на тај град, да су ракете испаљене са Крима и да нема погинулих.

Украјинске власти наводе и да руске снаге гранатирају Доњецк, као и да су извршени артиљеријски напади у региону Кијева.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу, који се више од две недеље није појављивао у јавности, одржао је радни састанак са војним врхом, на којем је поручио да "војна операција у Украјини тече по плану, упркос потешкоћама".

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво