Читај ми!

Бајден опет вређао Путина; Кремљ: један председник морао би да остане присебан

Амерички председник Џозеф Бајден (не) бира речи када говори о руском председнику Владимиру Путину. Пре десет дана назвао га је ратним злочинцем, а данас месаром. Портпарол Кремља поручује да би један председник "морао да остане присебан".

У обраћању новинарима испред Беле куће пре десет дана, амерички председник Џозеф Бајден назвао је руског председника Владимира Путина "ратним злочинцем" због рата у Украјини.

Одговор је уследио најпре од портпарола Кремља Дмитрија Пескова који је рекао да је таква реторика "неприхватљива и неопростива".

Неколико дана касније, руско Министарство спољних послова упутило је дипломатску ноту америчком амбасадору Џону Саливену. 

Данас на рачун Владимира Путина стиже нова увреда. Бајден је током разговора са украјинским избеглицама у Пољској назвао руског председника "месаром".

Песков је рекао је да ће увреде додатно умањити шансе за поправљање односа две земље, као и да би један државни лидер морао да остане присебан.

"Чудно је чути оптужбе на рачун Путина од Бајдена, који је позивао на бомбардовање Југославије и убијање људи", рекао је портпарол руског председника за Тас.

Русија је Украјину напала 24. фебруара, наводећи да је у Донбасу вршен геноцид над Русима, за шта Запад каже да је лаж.

Москва тврди да жели да "демилитаризује" и "денацификује" Украјину и да не циља цивилне објекте, већ само војне.

Међутим, украјински званичници и медији свакодневно објављују податке о страдалим цивилима, гађаним болницама, гранатираним тржним центрима. Русија за те нападе окривљује украјинске националисте, за које каже да користе цивиле као "живи штит".

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво