Читај ми!

Зеленски: У Украјини погинуло близу стотину деце; Русија напустила Савет Европе

Двадесети дан рата у Украјини. Руско-украјински преговори биће настављени у среду, саопштио је Михаил Подољак. Русија је увела санкције председнику САД Џозефу Бајдену, америчком државном секретару Ентонију Блинкену и другим америчким званичницима. Премијери Чешке, Словеније и Пољске стигли су возом у Кијев у прву посету страних лидера Украјини откако је Русија отпочела војну операцију. Русија је званично напустила Савет Европе, а Савет Европске уније је одлучио да уведе четврти пакет рестриктивних мера и санкционише још 15 појединаца и девет компанија из Русије.

И у понедељак су преговарале украјинска и руска страна, али без већег помака. Разговори ће бити настављени и данас.

Сукоби не јењавају, а број цивилних жртава је све већи. Уједињене нације саопштавају да је досад верификована смрт 636 цивила, укључујући четрдесет шесторо деце.

Хуманитарним коридором који води из Маријупоља јуче је прошло више од 160 аутомобила, али хуманитарна помоћ није успела да уђе у тај опкољени лучки град, саопштено је из Кијева.

Због напада ракетом "Точка-У" у Доњецку, када је страдало 20 особа, Москва је најавила одмазду. Поручује да ће гађати војне фабрике и упозорава Украјинце који живе у околини таквих објеката да иду тамо где је безбедно.

Амбасадори земаља чланица ЕУ на састанку у Бриселу усагласили су нови, четврти пакет санкција за особе или ентитете који подржавају режим у Кремљу и руску инвазију на Украјину: тако ће се већ постојећем списку санкционисаних додати још 24 руска субјекта, укључујући 15 особа и девет ентитета.

На списку су се нашли руски произвођачи оружја, хеликоптера, војних и цивилних авиона, ратних бродова и тенкова, а санкције нису заобишле ни највеће руске произвођаче челика и гвожђа.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво