Читај ми!

Песков: Сви се сећају подмуклог бомбардовања Југославије

Портпарол Кремља Дмитриј Песков подсетио је на америчко бомбардовање градова у Југославији и изјавио да руске оружане снаге током, како наводи, "специјалне операције демилитаризације у Украјини" користе високо прецизно оружје, гађајући само војне циљеве.

Током обраћања новинарима поводом Украјине, портапрол Кремља Дмитриј Песков осврнуо се на ракетне нападе на Београд и бомардовање СРЈ.

"Целом свету је познат немилосрдни стил америчких власти које, да би оствариле своје циљеве, не маре за животе цивила. Сви се сећају подмуклог бомбардовања бивше Југославије, ракетних напада на центар Београда," поручио је Песков, преноси Риа Новости.

Портпарол Кремља је такође подсетио на "вишеструке, неоправдане жртве у земљама Блиског истока, злочине почињене током 20 година у Авганистану, када је једним нападом на свадбама и у стамбеним зградама убијано на стотине људи."

Како је истакао Песков, "ова суровост није спречила срамотно бекство Америке из те земље".

Додао је да руске оружане снаге раде са "савременим оружјем високе прецизности, погађајући само објекте војно-информационе инфраструктуре."

"Сви планови руског руководства биће спроведени у потпуности у року који је унапред утврђен," поручио је Песков.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво