Читај ми!

Премијерка Брнабић: Односи Србије и Азербејџана на највишем нивоу

Свеукупни односи Србије и Азербејџана су на највишем историјском нивоу, о чему најбоље сведоче две председничке посете реализоване прошле године у размаку од само месец дана, рекла је премијерка Ана Брнабић после сусрета са министром Џејхуном Бајрамовим.

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са министром спољних послова Азербејџана Џејхуном Бајрамовим. Премијерка је истакла да су свеукупни односи Србије и Азербејџана на највишем историјском нивоу, о чему најбоље сведоче две председничке посете реализоване прошле године у размаку од само месец дана, саоппштила је Канцеларија за медије Владе Србије.

Захвалила је на подршци Азербејџана у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, те поручила да добре и садржајне односе две државе треба додатно проширити и на остале области сарадње, међу којима је свакако сарадња у областима попут енергетике, привреде, пољопривреде, али и фармацеутске индустрије и биотехнологија.

Бајрамов је изнео чврст и принципијелан став Азербејџана када је у питању подршка напорима Србије у очувању суверенитета и територијалног интегритета.

Поручио је да ће се подршка Азербејџана у међународним организацијама безусловно наставити, што најбоље показује пример гласања против одлуке о покретању процедуре за разматрање чланства тзв. "Косова'' у Савету Европе.

Министар је приметио да је, након његовог последњег боравка у Београду пре пар година, економски напредак Србије још видљивији, те изразио уверење да ће привредни односи две земље, у оквиру даљег развијања стратешког партнерства, бити значајно унапређени.

Председница Владе је захвалила и на подршци Азербејџана нашој кандидатури за домаћина специјализоване изложбе Eкспо 2027., те позвала Азербејџан да узме учешће на овој престижној манифестацији.

Министар Бајрамов састао се данас са председником Александром Вучићем, а са са српским колегом Ивицом Дачићем потписао је Споразум о запошљавању чланова породица дипломатских представника на плаћеним делатностима.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара