Читај ми!

Бањска и даље под блокадом; Вучић се састао са амбасадорима Квинте

Не смањује се напетост на Косову и Метохији након сукоба Срба и припадника косовске полиције у недељу ујутру у Бањској. У сукобу су погинула тројица Срба - Стефан Недељковић, Игор Миленкoвић, Бојан Мијаиловић и један припадник косовске полиције. Село Бањска је и даље блокирано, навела је Канцеларија за КиМ. Српска листа саопштила је да су данас, сутра и прекосутра дани жалости у српским срединама на Косову и Метохији. Влада Србије прогласила je среду за Дан жалости у целој Србији.

У селу Бањска, које је и даље под блокадом, ухапшено је још троје Срба, саопштила Канцеларија за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручио је да Срби на северу Косова и Метохије пролазе кроз незапамћени терор, о коме нећете чути ни речи осуде од међународних представника.

Јариње и Брњак и даље су затворени за пролаз из централне Србије, а може се само изаћи са Космета. Пролазак из централне Србије ка Косову и Метохију могућ је само на административном пункту Мердаре.

Поводом најновијих дешавања на Косову и Метохији, синоћ су премијерка Ана Брнабић и председник Александрар Вучић разговарали о мерама које треба предузети и шта додатно може да се уради за српски народ, пре свега на Косову и Метохији.

Борићемо се за нашу земљу и увек ћемо се борити за наш народ, поручила је премијерка на Инстаграму.

Ситуација на Косову и Метохији биће тема састанка председника Србије и амбасадора земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке и шефа делегације Европске уније.

Епископ рашко-призренски Теодосије посетио је манастир Бањску, где му је предочено да су Еулекс и полиција завршили увиђај. Игуман Данило је, додају, приликом претреса манастира, Еулексу и полицији показао све просторије конака, из чега су могли видети да монаси и поклоници ни на који начин нису учествовали у трагичним збивањима.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво