Читај ми!

Макрон и Шолц траже нове изборе на северу КиМ

Председник Француске Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц позвали су Приштину и Београд да што пре организују нове изборе у четири општине на северу Косова и Метохије, наводећи да је истовремено, неопходно разјаснити изборна правила. Макрон је поручио да су затражили јасне одлуке до следеће недеље.

Шолц и Макрон су ово изјавили у Кишињеву, на самиту Европске политичке заједнице.

"Били смо у могућности да, са канцеларом Шолцом, наставимо са радом који смо започели прошли пут упркос догађајима који су се десили на северном Косову последњих дана", рекао је Макрон.

Истакао је да су се састали одвојено са Вјосом Османи и председником Вучићем, након чега је одржан заједнички састанак којем су присуствовале све четири стране.

"Затражили смо јасне одлуке до следеће недеље", поручио је председник Француске.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи је, неколико тренутака касније, навела да је Приштина спрема за одржавање нових избора уколико буду расписани у складу са законом.

Изјава лидера Француске и Немачке уследила је дан пошто је британски Гардијан, позивајући се на неименоване изворе, најавио да Приштина разматра расписивање нових избора на северу КиМ.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво