Читај ми!

Макрон и Шолц траже нове изборе на северу КиМ

Председник Француске Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц позвали су Приштину и Београд да што пре организују нове изборе у четири општине на северу Косова и Метохије, наводећи да је истовремено, неопходно разјаснити изборна правила. Макрон је поручио да су затражили јасне одлуке до следеће недеље.

Шолц и Макрон су ово изјавили у Кишињеву, на самиту Европске политичке заједнице.

"Били смо у могућности да, са канцеларом Шолцом, наставимо са радом који смо започели прошли пут упркос догађајима који су се десили на северном Косову последњих дана", рекао је Макрон.

Истакао је да су се састали одвојено са Вјосом Османи и председником Вучићем, након чега је одржан заједнички састанак којем су присуствовале све четири стране.

"Затражили смо јасне одлуке до следеће недеље", поручио је председник Француске.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи је, неколико тренутака касније, навела да је Приштина спрема за одржавање нових избора уколико буду расписани у складу са законом.

Изјава лидера Француске и Немачке уследила је дан пошто је британски Гардијан, позивајући се на неименоване изворе, најавио да Приштина разматра расписивање нових избора на северу КиМ.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара