Читај ми!

Вучић за РТС о oбнављању лета Београд–Чикаго: Прилика да нашим људима приближимо отаџбину

Поводом предстојећег отварања редовне авионске линије Ер Србије Београд–Чикаго, председник Александар Вучић рекао је за РТС да је то велика, добра и важна вест која говори о јачању и снажењу наше компаније, али која говори и о интересу који показујемо за наше људе, које доживљавамо као сопствени ресурс, као сопствено благо и који увек и у сваком тренутку могу да помогну својој Србији.

Полетање авиона на линији Београд–Чикаго после 31 године велики је догађај. Председник Александар Вучић рекао је да је у претходном периоду добијено више од стотину двадесет писама, мејлова, жеља људи из Чикага и околине, читавог тог Средњег истока и Средњег запада, са жељом да се организује тај лет, јер им је лакше да из Чикага иду у друге делове Америке.

"У почетку смо имали много мука са летом за Њујорк ако се сећате, онда је то постала једна од најпрофитабилнијих линија Ер Србије. Имамо изванредан слот за аеродром ‘ЈФК’ у Њујорку. И сада велике наде полажемо за тај лет у Чикаго од 17. маја. Дакле, од 17. маја српска национална авио-компанија Ер Србија летеће и за Чикаго", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је огромна нада за наше људе, да им приближимо отаџбину, да направимо нови мост који би повезивао наш народ али који би доводио и Американце, бизнисмене, многе пословне људе, њихове компаније у Србију, нове инвеститоре и нама приближио Сједињене Америчке Државе.

"У сваком случају, велика, добра и важна вест која говори о јачању и снажењу наше компаније, али која говори и о интересу који показујемо за наше људе, које доживљавамо као сопствени ресурс, као сопствено благо и који увек и у сваком тренутку могу да помогну својој Србији", рекао је Вучић. 

Председник је рекао да се за девет до десет сати може доћи право у Београд, толика је то предност.

"Јер ја знам, колико сам пута ишао у Вашингтон и Њујорк, преседајући у Франкфурту, Минхену, Паризу и другим местима док нисмо направили ову директну линију са Њујорком. Сада у Чикаго, па из Чикага можете да идете и у Канаду, на запад Канаде, Ванкувер и те делове али наравно и Лос Анђелес, Сан Франциско и многе друге делове Сједињених Америчких Држава до којих је било много теже доћи. Наравно то је добро за бизнис, добро за посао, али срећан сам што се наши људи који живе у Чикагу и Илиноису и Индијани, и ако хоћете и Великих Језера, и на Средњем Западу много радују овој линији", каже Вучић 

Председник Републике Србије Александар Вучић дао је интервју дописнику РТС-а из Сједињених Држава Александру Жигићу, поводом предстојећег отварања редовне авионске линије Ер Србије Београд–Чикаго. Разговор ће у целости бити емитован у емисији Српска разгледница из Америке која се прати у САД и широм света, као и на Радио Авали у Чикагу.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара