Петковић и Бисљими данас у Бриселу о имплементацији договореног у Охриду

У Бриселу се данас одржава састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине, Петра Петковића и Бесника Бисљимија, који су позвани ради договора о раду на имплементацији онога што је договорено на састанцима у Охриду 18. марта.

Специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине објавио је да у Бриселу са главним преговарачима Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем разговара о имплементацији договора постигнутих у Охриду 18. марта.

"Данас сам домаћин састанка у оквиру дијалога на нивоу главних преговарача у Бриселу, како бисмо размотрили имплементацију договора на путу нормализације односа, као и текућа питања", написао је Лајчак на Твитеру.

Лајчак се раније данас одвојено састао са главним преговарачима Београда и Приштине.

Планирано је да касније данас буде одржани и заједнички састанак Петковића и Бисљимија у присуству Лајчака.

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је на јучерашњем брифингу да обе стране морају да се фокусирају на имплементацију јер само тако споразум може да успе, што би помогло да се изађе из тренутне ситуације.

"Обе стране су се обавезале да ће се уздржати од било којих радњи које би имале супротан ефекат на атмосферу, која је неопходна за конструктивни ангажман и помирење", поручио је портпарол ЕУ.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче да ће преговори на техничком нивоу у Бриселу бити тешки јер, како је навео, не мисли да Приштина планира да било шта стварно уради.

Србија је, како је истакао, посвећена дијалогу и испуниће обећано, а "оно што смо рекли да нећемо урадити, наравно да нећемо урадити", нагласио је Вучић.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво