Вучић: Нисам оптимиста пред сутрашње преговоре у Бриселу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће сутрашњи преговори на техничком нивоу у Бриселу бити тешки јер, како је навео, не мисли да Приштина планира да било шта стварно уради.

"Суштински проблем између нас је у томе ко ће шта да каже, а не ко ће шта и како да примени. То је само ‘бенчмарк’ колико напредујете на европском путу", рекао је Вучић за ТВ Пинк. 

Према његовим речима, много важније од тога је можемо ли ми стварно да нормализујемо односе са Албанцима на КиМ или не можемо. 

"Они сваког дана изазивају сукобе, провоцирају наше људе, то су бесконачни упади на Север, разговори и убеђивања амбасадора Квинте како је то морало да се уради пошто су сви горе криминалци", рекао је Вучић и додао да је проблем што неко не жели да разуме да не може на силу већ да смо потребни једни другима. 

Србија је, како је истакао, посвећена дијалогу и испуниће обећано, а "оно што смо рекли да нећемо урадити, наравно да нећемо урадити", нагласио је Вучић. 

"Чули сте изјаву италијанског амбасадора који је рекао да је Вучић јасно ставио до знања шта су црвене линије", поручио је председник Србије и додао да суштински није оптимиста поводом предстојећих преговора.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво