Стано: Сутра разговор о првим корацима у имплементацији споразума

Портпарол Европске уније Петер Стано поручио је да ће се сутра, на састанаку главних преговарача из Београда и Приштине, разговарати о првим корацима у имплементацији споразума Београда и Приштине

"Били смо јасни. Сада једино морате да се фокусирате на имплементацију са обе стране, јер само уз имплементацију овај споразум може да успе и да помогне обема странама да изађу из ове ситуације", поручио је Стано на конференцији за новинаре у Бриселу.

Састанак преговарача из Београда и Приштине заказан је за сутра, а очекује се допринос обе стране и стварање атмосфере нормализације, помирења и брзо спровођење обавеза, које су обећане прво крајем фебруара у Бриселу, а затим и у Охриду средином марта, рекао је Стано.

"Обе стране су се обавезале да ће се уздржати од било којих радњи које би имале супротан ефекат на атмосферу, која је неопходна за конструктивни ангажман и помирење" поручио је портпарол ЕУ.

Он је изразио наду да оно, чему сведоче последњих дана на КиМ, неће утицати на сутрашњи састанак, и поручио да се очекује од страна да озбиљно раде на имплементацији договора.

"Главни циљ договора из Брисела и Охрида је смирење кризе, али ниједна криза се неће решити само пристанком на нешто, реч је о имплементацији. Зато је ЕУ толико јасна и непоколебљива у вршењу притиска на обе стране да почну са озбиљном имплементацијом", закључио је Стано.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара