Вучић завршио посету Катару

Председник Србије Александар Вучић завршио је прву радну посету Катару, током које је имао билатерални састанак са емиром државе Катар, шеиком Тамимом бин Хамадом ел Танијем.

Александар Вучић и емир државе Катар на састанку, који је био и њихов први сусрет, разговарали су о билатералној сарадњи, економији, снабдевању храном, енергетици и инвестицијама.

Посебна тема била је "Ер Србија", будући да је првог човека Катара, Вучић замолио да размотре могућност да постану стратешки партнер "Ер Србије".

"'Ер Србија' припада Србији, сада је профитна, а гледамо у будућност. Данас је добро стање, хоће ли увек бити, зависи не само од нас, него и од прилика на тржишту. А видимо да велике светске компаније драстично падају", рекао је Вучић.

Председник Србије је састанак са шеиком оценио као изузетно значајан за Србију, указавши да је Катар заинтересован за сарадњу у многим областима.

"Разговарали смо о његовој скорој посети Србији, али и о другим важним питањима", рекао је Вучић, уз очекивање да ће емир ове године посетити Србију.

Вучић је, такође, имао и низ важних састанака са представницима бројних земаља, с којима је разговарао о битним темама. Разговарао је и са председницима Малдива, Бангладеша, Палестине, Словеније и Пољске.

Учествовао је и на петој конференцији УН, а чији је домаћин био емир Катара. "Присуство Србије на овој конференцији од изузетног је значаја", закључио је Вучић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво