Читај ми!

Отворена конференција УН у Дохи, присуствује Вучић

У Националном конгресном центру Катара почела је 5. Конференција у организацији Уједињених нација, а отворио је емир Катара, шеик Тамим бин Хамад ал Тани. У уводном обраћању говориће и генерални секретар УН Антонио Гутерес, а догађају присуствују бројни светски лидери и високи званичници. Касније, на конференцији ће говорити бројни лидери, а међу њима је и председник Србије Александар Вучић.

Пета конференција УН је прилика која се појављује једном у деценији да се убрза одрживи развој на местима где је међународна помоћ најпотребнија, као и да се искористи пуни потенцијал земаља да напредују на путу ка просперитету.

Током наредних пет дана, до деветог марта, светски лидери, приватни сектор, представници цивилног друштва и групе младих разматраће могућности како да се превазиђу структурални изазови са којима се многе земље света суочавају и како да се постигну међународно договорени развојни циљеви.

У програму активности наводи се шест кључних тачака, између осталог, то су улагање у људе и искорењивање сиромаштва, употреба моћи, науке и технологије и иновација, подршка структурној трансформацији као покретачу просперитета, јачање међународне трговине и регионалне интеграције, борба против климатских промена, ковида 19.

Конференција ће обухватати пленарне сесије, паралелне тематске округле столове на високом нивоу, као и низ пратећих и паралелних догађаја о различитим тематским приоритетима.

Конференција се обично одржава сваких десет година, али је два пута одлагана од 2021. године због пандемије коронавируса. На овогодишњем издању конференције присутан је велики број светских медија.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво