Читај ми!

СНС: Инвестиције немају везе са покрајинском владом

Српска напредна странка поручила је покрајинском секретару Браниславу Бугарском да је премијер Александар Вучић, пре тачно годину дана, поставио камен темељац за нову халу фабрике Сваровски, да фирма Сименс у Србији послује од 1887. и да те инвестиције немају баш никакве везе са покрајинском владом, "осим ако Бојан Пајтић није рођен у 19.веку".

"Са покрајинском владом имају везе опљачкани дворац Хетерленд, и покрадених милион и двеста хиљада евра од деце са посебним потребама, опљачкане покрајинске резерве, уништена РБВ, опљачкан Фонд за равој, Фонд за капиталне инвестиције, као и велики број приватних фирми Пајтићевих страначких ортака и пријатеља тајкуна, који су се обогатили пљачкајући шта су стигли у Војводини и Србији" речено је у саопштењу СНС, које преноси Танјуг.

Напредњаци наводе да је амбасадор Немачке, Хајнц Вилхем напоменуо да су немачке инвестиције у Србији повећане за шест одсто, а наша држава данас погодно тле за све инвеститоре.

У реаговању на Бугарског који је рекао, да је посета премијера Србије фирмама Сименс и Сваровски у Суботици "похвала за резултате Покрајинске владе" и да им је драго што премијер стално обилази инвестиције које су они реализовали, СНС наводи да су позитивни привредни показатељи, побољшање пословног амбијента, отварање нових радних места, резултат реформске политике Вучића и СНС против којих се ДС грчевито бори.

"За демократе је очигледно било боље када је 500 људи дневно губило посао, а они пунили своје џепове, а не када се грађани запошљавају, и долазе нове инвестиције, све у духу њиховог политичког слогана: Што је за ДС боље, то је за грађане горе, и обрнуто" речено је у саопштењу.

Напредњаци су поново истакли да од лидера ДС-а Бојана Пајтића грађани Војводине очекују одговор зашто ни данас није био на свом радном месту, и за шта га уопште плаћају сваког месеца.

"ДС наставља насилничко обрачунавање са СНС"

У међувремену, СНС је издао ново саопштење у коме позива ДС да престане са насилничким обрачунавањем са политичким противницима, наводећи да је председник Општинског одбора ДС-а у Сурчину Војислав Јаношевић вербално напао, претио и вређао Милисава Марковића само зато што је члан СНС.

Након, како наводи СНС, сканадала који су направили "батинаши и криминалци" Бојан Пајтић, Горан Јешић и Владимир Јешић у Инђији, и разбијања главе функционеру СНС-а Милану Чачићу, киднаповања одборника, навођења грађана да лажно сведоче у њихову корист, ДС наставља са истим методама, овог пута у општини Сурчин.

Како је саопштио СНС, председник Општинског одбора ДС-а у Сурчину Војислав Јаношевић вербално је напао Милисава Марковића, само зато што је члан напредњака називајући га погрдним именима, и, уз псовање мајке, говорио му је да је "ђубре напредњачко и да ће га запамтити".

"СНС са жаљењем констатује да ДС наставља са батинашењем, претњама и вербалним нападима на представнике СНС, незабележеним у политичкој историји Србије", наводи се у саопштењу.

СНС је позвао ДС да се врати у токове нормалне и здраве политичке комуникације јер, како наводи, са оваквим понашањем њихових представника и у Скупштини Србије, и на локалу ниову, озбиљно нарушавају углед Србије и демократски поредак.

У најновијем саопштењу, Српска напредна странка вечерас је навела да је тачна стара народна изрека: Ко лаже, тај и краде, а да се у случају Демократске странке додаје "и разбија главе грађанима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво