Читај ми!

Заједно за Србију и Народни покрет Србије партнери

Председници Странака Заједно за Србију и Народног покрета Србије, Душан Петровић и Мирослав Алексић, потписали су у Нишу споразум о стратешкој сарадњи. Циљеви су економски развој и регионализација земље.

Мирослав Алексић и Душан Петровић смарају да Споразум представља значајан искорак у промени кретања догађаја на српској политичкој сцени, преноси Танјуг.

Оцењују да је, након три године дезинтеграција и раслојавања проевропски оријентисаних снага, дошао последњи час да се постигне јединство у борби против актуелне власти.

Председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић истиче да су се представници његовог покрета и странке Заједно за Србију усагласили око основних циљева и праваца деловања.

"Проблем је што мању стопу незапослености имамо само у вестима, проблем је што нема инвестиција и што нам млади и образовани људи одлазе из земље", каже Алексић и додаје да они који у Србији остану морају да гледају како много гори од њих воде државу.

Најављује да ће Народни покрет Србије обићи целу земљу како би мобилисао младе и образоване људе да се боре за бољу будућност Србије.

Председник странке Заједно за Србију Душан Петровић поручује да једино те две странке представљају опозицију актуелној власти јер имају дијаметрално различито виђење о томе како би Србија требало да буде уређена.

"Самоуправа и регионализам су темељне поставке наше политике. Србија мора, попут других европских земаља, да буде подељена на регионе који би бринули о економији, здравству и другим питањима значајним за становништво", наводи Петровић и објашњава да би држава тада бринула о војсци, полицији, спољној политици и другим општедруштвеним интересима.

Истиче да актуелна власт нема јасан економски план и да ништа не постиже штедњом и покушајима да доведе стране инвеститоре.

"Ми имамо јасан економски план који подразумева већа улагања у пољопривреду, повећање површина које се наводњавању, коришћење биомасе и повећање енергетске ефикасности", тврди Петровић.

Наглашава да би Влада Србије уместо што улаже новац у изградњу Београда на води требало да тај новац уложи у субвенционисање кредита за енергетску ефикасност.

"Са 2,5 милијарди евра подигла би се енергетска ефикасност 1,5 милиона станова и кућа. Ти људи би имали за 50 одсто мање трошкове грејања. Од тог новца 75 одсто би зарадила грађевинска индустрија, а 25 индустрија изолационог материјала, чиме би се подстакао развој целе привреде", објашњава Петровић.

Позива све чланове и симпатизере странке Заједно за Србију и Народног покрета Србије да предстојеће суботе учествују на митингу који организује Демократска странка.

"Тиме ћемо да покажемо да постоји жеља да кренемо у велику политичку борбу и да јасно поручимо Србији на којој смо страни српске политичке сцене", закључује Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара