ДС: Вучић покушава да спроведе замену теза

Демократска странка сматра да премијер Србије Александар Вучић покушава да спроведе још једну замену теза, када под критиком покојног премијера Зорана Ђинђића подразумева критику усмерену на довођење бившег британског премијера Тонија Блера.

Покојни премијер Ђинђић састајао се са бившим премијером Велике Британије као председник владе са председником владе, а не као са грађанином Блером, саопштила је ДС,  а преноси Танјуг.

Странка наводи "да се премијер Ђинђић састајао са премијером Блером да договара ствари од значаја за будућност Србије, као што су европске интеграције и инвестиције" и додаје да се није сретао са њим као са саветником "који ће подучити неспособне чланове Владе Србије како се ради посао.

Ђинђић, додају демократе, "није са грађанином Блером пио кафу о директном или индиректном трошку пореских обвезника, док се тим истим пореским обвезницима смањују плате и пензије, а лекови за болесну децу прикупљају СМС добровољним акцијама".

ДС каже и да Ђинђић није плаћао Блера, да "никада не би узео за саветника човека који је, по сопственом признању, најодговорнији за бомбардовање Србије".

Демократе кажу и да подржавају када Вучић разговара са другим политичарима у интересу државе.

"Подржавамо и када разговара са Хашимом Тачијем као званичником. Али то не значи да би подржали да, уколико Тачи заврши политичку каријеру, премијер Вучић ангажује грађанина Тачија да буде саветник Владе Србије", наводе у ДС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара