Читај ми!

Влада усвојила стратегију за младе до 2025.

Влада Србије усвојила је Националну стратегију за младе до 2025. године. Стратешки циљ овог документа усмерен је на отварање могућности за веће запошљавање и развој предузетништва за младе. Ускоро радна група за израду закона о рационализацији.

Образовање, безбедност, здравље и друштвени активизам младих су приоритети државне политике према младима у наредној деценији, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

Влада Србије прихватила је предлог Савета реформе јавне управе за полазне основе закона о рационализацији јавног сектора, на основу чега ће се образовати радна група за израду нацрта тог закона.

Како се наводи у саопштењу са седнице Владе, та радна група ће уредити, на јединственим принципима, питања смањења броја запослених, односно смањења трошкова рада у јавном сектору.

Радна група ће, прецизира се, утврдити надлежност, одговорност и организације на основу дубинске функционалне анализе и утврдити мере за ефикасну контролу одржавања оптималног броја запослених.

Влада Србије урврдила је и предлог закона о инспекцијском надзору којим се системски уређује методологија, овлашћења и обавезе, координација рада и рационално коришћење ресурса инспекција у Србији.

Како се наводи у саопоштењу са седнице Владе, министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички је истакла је да ће тај закон донети реформу инспекцијског надзора, пре свега у планирању и координацији инспекција.

Истиче се да је предлогом закона о инспекцијском надзору предвиђено оснивање координационе комисије која ће прикупљати и обрађивати све информације о раду инспекција да би њихови планови били усклађени.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара