Јаблановић није смењен

Косовска влада на данашњој седници није сменила министра за повратак и заједнице Александра Јаблановића иако је Покрет Самоопредељење поставио ултиматум косовском премијеру да данас до 16 сати разреши Јаблановића.

Влада у Приштини није ни поставила разрешње Јаблановића на дневни ред а  косовски премијер Иса Мустафа је на седници позвао грађане Косова да изражавају забринутост у вези проблема и траже решење институционалним путем, преноси Танјуг.

Министар Јаблановић је на седници владе рекао да му је жао сто су његове изјаве злоупотребљене за политичке циљеве.

"Мени није била намера да било кога повредим мојим изјавама а још мање мајке из Ђаковице", рекао је он додавши да је говори о оним људима који су се тог дана у Ђаковици вандалиски понашали.

Аутобус у коме је било око 40 расељених Срба из Ђаковице каменовали су 6. јануара Албанци у том граду испред цркве Успења пресвете Богородице, а возач аутобуса је том приликом задобио лакше повреде".

Из покрета Самоопредељења сада најављују да ће од сутра бити организовани протести до испуњења захтева за смену министра Јаблановића, преносе медији у Приштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара