Читај ми!

Мороу: Србији велика корист од чланства у НАТО

Чланство Србије у НАТО донело би Србији, САД и ЕУ велику корист. Ако је Београд задовољан садашњим аранжманом кроз програм Партнерство за мир, САД ће то поштовати, изјавио је представник америчке амбасаде у Србији, војно-политички аналитичар Грант Мороу.

Мороу је, на семинару "Задаци савремених оружаних снага у мултинационалним операцијама", говорећи о безбедносним организацијама и глобалној безбедности, истакао да Србија има кључну улогу у стабилности и безбедности западног Балкана и да представља саставни део Европе када је реч о обезбеђењу мира, преноси Танјуг.

Мороу је истакао да САД подржавају пут Србије ка евроинтеграцијама, наводећи војну сарадњу као добар пример области у којој Србија настоји да достигне стандард Европске уније.

Истиче да би чланство Србије у НАТО донело Србији, САД и ЕУ велику корист, с обзиром да је, како каже, срж НАТО војног савеза принцип колективне одбране, али да САД подржава чланство Србије у Партнерству за мир "уколико је Србија задовољна тим аранжманом".

"О нашим разговорима између САД и Србије доминирају одређене предрасуде које су погрешне. САД подржавају сарадњу са Србијом на више нивоа", рекао је Мороу и додаје, "свакако да разумемо и прихватамо идеју да је одлука у чланству у било ком савезу, па и у НАТО, јесте суверена одлука сваке државе, њене владе и народа. Србија је прогласила војну неутралност и ми поштујемо ту одлуку", поручује Мороу.

Закључује да Србија од чланства у програму Партнерство за мир, али и кроз билатералну сарадњу са САД има велику корист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара