Читај ми!

Крагујевац, пресликавање изборних резултата?

После парламентарних изборана на којима је СНС и у једном од најјачих упоришта УРС-а добио подршку више од половине изашлих гласача, крагујевачки одбор напредњака позвао градоначелника да поднесе оставку. Верољуб Стевановић одбија да то учини и тражи расписивање локалних избора у целој земљи.

Крагујевачки одбор СНС-а позвао је градоначелника Крагујевца Верољуба Стевановића из УРС-а да поднесе оставку после парламентарних избора на којима су напредњаци, добили подршку више од половине изашлих бирача. Први човек Крагујевца, који важи за упoриште УРС-а, поручује да то неће учинити и тражи расписивање локалних избора у целој земљи.

Крагујевац из дана у дан тоне, јер је талац погрешне политике, сматрају напредњаци. То су, оцењују, на изборима показали и грађани. Зато позивају градоначелника Стевановића да прихвати политичку реалност и поднесе оставку.

"Промене дефинитивно треба да стигну у Крагујевац. Мала група политичара у граду Крагујевцу и њихова воља је испод воље огромног дела грађана Крагујевца и зато су промене у граду неопходне и нужне, каже члан Градског одбора СНС-а Горан Ковачевић.

Градоначелник Крагујевца не спори успех Српске напредне странке. Подвлачи, да је УРС у том граду добио подршку 12,4 одсто бирача, исто као и на парламентарним изборима пре две године. Локал је, каже, друга прича.

"Ако хоће власт, мораће или некако да добију 44 одборника. На неки начин, они то покушавају већ више од годину дана или да распишу изборе", напомиње Стевановић.

Нема сумње, тврде у СПС-у, да се воља грађана променила. Расположени су, кажу, да учествују у новој, другачијој локалној власти.

"Ако гледамо политичке односе и ако погледамо да странке које су сада у градској скупштини, ниједна није прешла цензус, очигледно да се десио велики преокрет у мишљењу код грађана Крагујевца, истиче Зоран Прокић из СПС-а.

УРС у Крагујевцу влада, на основу подршке 36 одсто бирача на последњим локалним изборима, узвраћа председник Скупштине града. Захтев СНС-а, за смену градоначелника, за УРС је политички неприхватљив.

Председник крагујевачке скупштине Саша Миленић оцењује да је то последица изборне еуфорије, јер се, како каже, "елементарна власт у Србији не заснива на извикивању и акламацији".

Верољуб Стевановић, на челу Крагујевца, је већ десет година. У градском парламену, од 87, има подршку 52 одборника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара