Читај ми!

Председниšштво УРС-а сутра о Динкићу

На седници Председништва УРС-а сутра ће се расправљати о најави Млађана Динкића да се повуче, каже потпредседник партије Видоје Петровић. Повлачење из политике је морални чин који на најбољи начин говори о свакоме ко га изнесе, рекао је Петровић.

Потпредседник Уједињених региона Србије Видоје Петровић рекао је да ће сутра бити одржана седница председништва те странке на којој ће бити речи о најави повлачења лидера Млађана Динкића.

Динкић је синоћ, након саопштавања прелиминарних резултата парламентарних избора, рекао да "сигурно више неће бити на челу те странке и да, будући да нису прешли ценус, Регионе треба неко способнији да води", као и да је "можда дошао тренутак да се повуче из политике".

"То је морални чин који на најбољи начин говори о свакоме ко га изнесе", рекао је Петровић на конференцији за новинаре, додајући да на жалост "у ближој прошлости нисмо имали такве изјаве лидера политичких партија".

Петровић је овом приликом честитао СНС-у на победи и захвалио се грађанима Лознице који су изашли на изборе и дали глас УРС-у.

Што се тиче УРС-а, та странка је и даље на становишту да ће "време дати најбоље одговоре којим путем даље креће Србија", рекао је Петровић, који је и председник Градског одбора УРС-а у Лозници.

"Када је Лозница у питању, решавање проблема грађана биће приоритет у политичком деловању УРС-а у том граду, али и свих који подржавају ову политику, који су нас подржавали и у току кампање за парламентарне изборе", рекао је Петровић.

Петровић је додао да су према незваничним подацима у Лозници само три листе прешле цензус - УРС, коалиције СНС и СПС, да су резултати УРС-а на нивоу или незнатно мање него изборима 2012. године, око 15 одсто.

"И даље остајемо привржени нашем основном опредељењу, а то је да водимо овај град и боримо се за континуитет његовог развоја докле год имамо подршку за такав рад у парламенту, а оног тренутка када се стање промени, тада ћемо имати свој политички став", нагласио је Петровић који је и градоначелник Лознице.

Петровић је још једном истакао да је неопходна промена изборног закона који је УРС иницирао пре две године, јер постојећи не допушта бирачима да на листи кандидата за посланике заиста могу и да их препознају, већ на њима препознају лидере партија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара