Читај ми!

Тодорић: Прогон и малтретирање чланова ДС-а

Прогон и малтретирање чланова ДС-а се настављају и "достижу размере апсурда", тврди члан Председништва ДС-а Владимир Тодорић и позива Владу и Министарство правде да спрече, како каже, кршење уставних права грађана и њихово нелегално држање у притвору. Новосадски одбор демократа поставио питања Милошу Вучевићу.

Демократска странка оценила је да се "прогон и малтретирање" чланова ДС-а настављају и "достижу размере апсурда" и позвала Владу и Министарство правде да спрече кршење уставних права грађана и њихово "нелегално држање у притвору.

Како се наводи у писаној изјави члана Председништва ДС-а и председника Одбора за правосуђе те странке Владимира Тодорића, пример за то је одлука суда да члану Председништва те странке и хирургу Браниславу Трифуновићу буде одређен притвор од 30 дана на основу, како се тврди, "трагикомичног образложења".

"Овај случај, уз досадашњи деветомесечни притвор Саше Драгина, продужавање притвора Слободану Коцићу из Лесковца после три одлуке Апелационог суда о укидању или привођења општинских већа због тога што су гласала за неки акт, биће уџбенички примери удворичког понашања правосуђа и срамног нечињења извршне власти", наводи се у изјави Тодорића.  

Питања ДС-а за градоначелника Новог Сада  

Градски одбор ДС у Новом Саду упитао је градоначелника Милоша Вучевића колико има помоћника и саветника и замолио га да наведе њихова имена, образовање и радно искуство.

Како је наведено у саопштењу новосадског одбора демократа, "грађани морају знати ко о њиховом трошку и на који начин користи привилегије које овакве функције носе".

У саопштењу се наводи да Вучевић није одговорио ни на једно питање које му је Градски одбор ДС поставио у протеклом периоду, али да ће наставити да постављају питања док не добију одговоре "које Новосађани заслужују".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара