Читај ми!

Странке о одлуци Београда

Владајуће странке у Скупштини позивају све политичке субјекте да учествују у доношењу јединствене одлуке о Косову и Метохији. Подршку Влади у, како кажу, одбацивању свих бриселских понуда, нуди Демократска странка Србије, док ДС тражи од државног врха да покаже одговорност и саопшти истину грађанима.

Дијалог се из европске престонице сели у одлуку Београда, која мора бити јединствена, став је највеће партије - Српске напредне странке. Подржавају свог лидера Александра Вучића, али и све преговараче Београда. Иако ни СНС, ни Вучић нису довели до кризе, у тешком тренутку, кажу, због будућности Србије, преузимају одговорност.

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић позвао је и друге странке да покажу да су одговорне и да не користе бриселске преговоре за "политичко препуцавање".

"Ово је тренутак када Србија мора да остане јединствена иза одлуке, која ће гарантовати стабилност за наше друштво и нашу државу", рекао је Стефановић.

Одлука мора одражавати пулс народа, кажу социјалисти. Сагласни су да треба да буде јединствена, као што верују да је био и наш тим у Бриселу.

"Делегација, која је отишла у Брисел није била кворум, у смислу, ја ћу рећи да, ти ћеш рећи не, па ћемо после пребројати гласове. Просто, они су имали јединствен став, одлука је донесена консензусом", рекла је потпредседница СПС-а Дијана Вукомановић.

И Уједињени региони немају дилему, Србија мора бити јединствена. Деценија је, кажу, пропуштена за решавање косметског проблема, одлука сада мора бити у интересу целе Србије.

"Није ово питање слагања особе а и особе б, ово је питање да ли ћемо као држава заузети курс кретања или ћемо опет да користимо ову тему, као пре неколико месеци, када је на дневном реду била резолуција, у дневно политичке сврхе", каже портпарол УРС-а Марко Селаковић.

Од опозиције, став је данас имала једино Демократска странка Србије. Србија нема јединствену косовску политику већ пет година, зато су спремни да пруже подршку у одбрани националних интереса.

"Јако је важно да Србија јасно и гласно и јединствено одбаци све ултиматуме Брисела и у том смислу ДСС је спремна да пружи подршку, јер консензус може да се гради када се ради о одбрани државе", каже портпарол ДСС-а Петар Петковић.

После састанка Председништва Демократске странке, лидер те партије Драган Ђилас поручио је државном врху да, уколико нема храбрости да преузме одговорност, да дође у парламнет и саопшти истину "каква год да је".

О овој теми посланици ЛДП-а данас се нису изјашањавали.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара