Читај ми!

Вулин на северу Косова

Нико у државном врху Републике Србије неће да потпише празан папир и да прихвати све за ништа, рекао у Косовској Митровици, директор Владине канцеларије за КиМ Александар Вулин.

Директор Владине канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да нико у државном врху Републике Србије "неће да потпише празан папир и да прихвати да све за ништа", преноси Танјуг.

Вулин је у Косовској Митровици истакао да је држава Србија на Космету настала и да зато мора да стоји и постоји, позвавши међународну заједницу да уважи право Србије на постојање и да је не позива на преговоре у којима треба само да ћути и потписује празне папире.

Директор Владине Канцеларије за КиМ је истакао да је државно руководство добило Устав који мора да поштује и у Скупштини Србије донело Резолуцију коју мора да поштује и испод ње не може да иде.

Ако нам долазите са политиком белих папира на којима тражите само наше потписе који треба да потпишу оно што не можемо да дамо, онда немојте ни долазити, пустите да трајемо овако како трајемо, рекао је Вулин на трибини поводом Дана студената у Косовској Митровици.

Истичући да је Србији и Србима потребно јединство и позвао све политичке странке да гласно и јавно изађу и кажу шта мисле о ономе што се од званичног Београда тражи, шта мисле о положају Косова и Метохије и будућнсоти Србије.

Хоћемо, тражимо и нудимо мир али не можемо у својој борби за мир да будемо сами, не можемо да у својој потреби и жељи да направимо договор да будемно сами, не можемо да будемо сами у преговорима као да преговарате са неживом ствари као да говорите пред зидом, рекао је Вулин.

Србија тражи да буде поштована и да се према њој односе као према свакој другој земљи чланици УН-а, као свакој другој земљи која има право да траје, постоји и која има своје легитимне интересе, рекао је Вулин.

Државно руководство Републике Србије је добило Србију такву каква јесте и може да је врати неким будућим руководствима само лепшом и бољом, уређенијом, а никако мањом, опљачканијом, сиромашнијом и пониженијом, рекао је Вулин.

Ми смо овде да останемо и да идуће године будемо бројнији... и да имамо више студената, рекао је Вулин, истакавши да држава не доноси се стипендије и не граде школе "када хоћете да одете већ се доносе стипендије и граде школе када хоћете да останете". 

Александар Вулин је отварањем анекса основне школе у Лепосавићу почео дводневну посету северу Косова.

Анексом је обухваћено 10 нових учионица, од који су две опремљене за учење страних језика.

Вулин је на Техничком факултету у Косовској Митровиоци присуствовао свечаном уручивању стипендија за око 60 најуспешнијих студената високошколских установа на Косову.

Вулин ће сутра посетити село Суви До, где ће разговарати са представницима локалне самоуправе, а након тога обићи Здравствени центар у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара