Читај ми!

Дрецун: Без пукотина у врху

Премијер Ивица Дачић иза себе има комплетну Владу, укључујући и првог потпредседника Александра Вучића, односно СНС, рекао председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун. Нема пукотина у државном врху, истакао Дрецун.

Нема пукотина у државном врху у погледу решавања косовског питања, рекао је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Дрецун је, новинарима у Скупштни Србије, рекао да премијер Ивица Дачић, када су преговори у питању, иза себе има комплетну Владу, укључујући и првог потпредседника Владе Александра Вучића, односно Српску напредну странку.

"Можда неко мисли да ће евентуално бити потребно појачати састав, али подсећам да су у тој делегацији и саветник председника Марко Ђурић и директор Канцеларије за Косово Александар Вулин. Ко персонално учествује у преговорима не мења суштину ствари - нико не може да постигне договор који би био нешто другачије од онога што се договори на државном врху", истакао је Дрецун.

Према његовим речима, Вучић изузетно активно учествује у свему јер државни врх усаглашава стратегију и наступ пред сваку рунду у Бриселу.

Он је најавио да ће после наредне рунде дијалога заказати седницу Одбора и додао да сматра да људи из извршне власти треба стално да обавештавају парламент о тако важним питањима као што је Косово.

Дрецун је указао да је "сувише велики политички ризик за Европску унију и Приштину да се 2. априла не приближе ставови две стране бар у одређеним областима".

"Ако дође до приближавања, односно корекције у ставу Приштине, онда можемо да очекујемо наставак дијалога у некој новој рунди која би брзо уследила", рекао је он.

Дрецун је подсетио да је државни врх јасно изнео став да је оно што је понуђено у последњој рунди неприхватљиво, јер не даје никакве извршне надлежности српским општинама на Косову.

Према његовим речима, заједница српских општина мора да има извршне надлежности, органе које ће их спроводити, скупштину која ће то надзирати, право на имовину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво