Читај ми!

ЛДП: Држава се не може водити као таблоид

Србији су потребни избори који ће прекинути аферашку политику и натерати политичаре да поштују ред и престану да калкулишу, наводи ЛДП. Избори су решење, али само под условом да се Србија супротстави опасној злоупотреби политике, кампање, државе и институција, истиче ЛДП.

Либерално демократска партија саопштила је да су Србији потребни избори који ће прекинути аферашку политику и натерати политичаре да поштују ред и престану да калкулишу, иначе ће Србија склизнути у још горе пропадање.

"Политички живот и односи у Влади су претворени у агресивну и опасну шпијунско-обавештајну фарсу, и то се не може окончати заменом једне коалиције неком другом. Држава се не може водити као таблоид и они који данас руше институције су у злоупотребама отишли предалеко", наводи се у саопштењу странке Чедомира Јовановића.

ЛДП је оптужио власт да угрожава и последње темеље Србије као државе јер се бескрупулозно поиграва са читавом земљом, манипулише истрагама и држи у неизвесности цело друштво, под сталном претњом хаотичног урушавања Владе.

"Све што се већ недељама на опасан начин користи и злоупотребљава у политичком разрачунавању у оквиру исте власти, морало је и раније бити познато свима", навео је ЛДП.

ЛДП је истакао да су индиције о којима се говори биле познате и Демократској странци која је водила Владу четири године са Ивицом Дачићем, као и Српској напредној странци, која је направила Владу са Дачићем, користећи га као једино средство да би коначно отела власт у Србији.

ЛДП је навео да избори имају смисла само ако се на њима странке буду бориле политикама и плановима, а не ако главни изборни адут буду подгрејане афере или параполицијски методи кампање.

"Имена више нису битна, после овога ће бити немогуће вратити било какво достојанство и поштовање институцијама, закону, елементарним правилима уредјеног политичког живота. Они који то данас раде, провоцирајући изборе или стварање неке нове коалиције без њих, уништавају земљу само због тога што су нестрпљиви да по сваку цену узурпирају комплетну власт и моћ у земљи", навео је ЛДП.

ЛДП је истакао да су избори решење, али само под условом да се Србија супротстави опасној злоупотреби политике, кампање, државе и институција.

"Једини начин да се то деси је да јавност, пристојни и озбиљни људи који чине велику већину у овој земљи, не допусте странкама прошле и ове власти, које су их годинама неодговорно и себично лагале, да то поново учине", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

 Хаос у српском правосуђу 

Србија је растрзана између сталног оправдавања есктремизма, толерисања позивања на насиље и неубедљивих најава да ће се коначно и у овој земљи кажњавати свако кршење закона, саопштио је ЛДП, коментаришући одлуку Апелационог суда да укине првостепену пресуду вођи "Образа" Младену Обрадовићу. 

"Судбина пресуде против Обрадовића слика је вишегодишње праксе, у којој се суђења због поступака припадника екстремистичких организација готово увек завршавају укидањем осуђујућих пресуда и новим исцрпљивањем у мучним поступцима који трају годинама", наводи ЛДП. 

Та странка сматра да је и у претходним годинама борба против екстремизма била спора, неефикасна и само повремена, а да је "у међувремену ситуација постала много гора и то је најјаснији доказ хаоса у српском правосуђу којим покушавају да управљају Владимир Цвијан и политички савезник екстремистичких организација министар правде Никола Селаковић".

"Када најближи сарадници министра културе праве спискове издајника, организације са којима министар Селаковић заједно протестује праве спискове страних плаћеника, Цвијан вређа, прети, уцењује и смењује председницу Врховног касационог суда, судију која је у затвор послала убице Зорана Ђинђића, онда никога не треба да чуди епилог поступка против Младена Обрадовића", сматра ЛДП.

Према наводима ЛДП-а, одговорност "за атмосферу линча" сносе сви политичари и странке владајуће коалиције без изузетка, јер сви заједно својим ћутањем охрабрују екстремисте да прете нормалном животу грађана Србије.

У саопштењу се наводи и да је очигледно да наш правни поредак, суочен са сталним притисцима власти и слањем опасних политичких порука, у овом моменту није способан да се избори са овим проблемом.

"Обавеза правосуђа је да поштује законе и штити правни поредак земље. Данас се заштићено осећају само они који траже сваку прилику како би се физички обрачунали са свима са којима се не слажу", наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво